Juni 2019

Beste Klaas,

Ik heb jou ervaren als een zeer betrokken en vakbekwaam docent.

De ontwikkeling van de leerlingen komt bij jou op de eerste plaats. Je was altijd heel vroeg aanwezig op school om je lessen goed voor te bereiden zodat je met een duidelijk verhaal voor de klas stond. Ook als je een onderwerp moest behandelen waarvan geen of weinig materiaal beschikbaar was kon jij door jouw ervaring hier toch een boeiende les van maken.

Ook sterk vond ik het als je een ( net ) bedachte case voorlegde waarover de leerlingen zelf na moesten denken. Op sommige onderwerpen waar je hart ligt ( spuittechnieken ) kan je wel zo

diep de stof in duiken dat de leerlingen het moeilijk kunnen volgen.

Al met al was het prettig samenwerken en ik heb veel van je geleerd.

Bedankt en succes,

Met vriendelijke groet,

Piet de Beijer

Docent MBO Loonwerk, Helicon Boxtel

Referentie onderwijs

Maart 2020

Klaas draagt een warm hart toe op begeleiding van studenten.

Door zijn rustige uitstraling en op het gemak stellen van de studenten maakt hij snel contact met de studenten.

Door te observeren / samenvatten kan Klaas snel een beeld vormen met welke student hij te maken heeft. Door zijn manier van handelen krijgt hij ook een duidelijk beeld van zijn collega’s. Veel collega’s zien hem ook als een warm persoon.

 

Hij weet met zijn rust de leiding te nemen in de groep, maar ook bij de individuele student. In groepssituaties weet Klaas hoe hij moet handelen. Door rechtvaardige communicatie met spiegeling van de student weet hij zijn doel te bereiken. Vertrouwen en respect wint Klaas snel van zijn studenten.

Hierin heeft Klaas een mooie competentie voor de toekomst..!

Klaas past binnen de doelgroep van het MBO onderwijs.

Met zijn handelen zie je daadwerkelijk dat student(-en) werkt aan zijn eigen handelen, verantwoordelijkheid. Dit effect komt weer terug binnen de klassengroep.

Prachtig om te zien, hoe hij omgaat met studenten als hij werkt op een 1 op 1 situatie.. De student voelt zich op zijn gemak en wil vervolgens ook openlijk communiceren naar Klaas.

 

T. Rademakers

Docent Mbo Citaverde Roermond